Een vijfde generatie?  
Daniël (41) komt uit een echte slagersfamilie, hij is de vierde generatie. De winkel bestaat al meer dan 100 jaar op dezelfde locatie en is een begrip in Culemborg. Al jong begint Daniël mee te helpen met van alles in en rond de slagerij. Door de jaren heen groeit dan ook het verlangen om in de slagerij te komen werken. Na de middelbare school volgt hij de slagersopleiding in Utrecht. In 2005 wordt Daniël mede-eigenaar en in 2015 neemt hij de slagerij helemaal over.
De klanten komen uit Culemborg, maar ook uit omliggende plaatsen. De winkel is gezellig, schoon en er is veel bedrijvigheid. Klanten lopen in en uit en het personeel is kundig. Daniël laat achter de slagerij de eigen worstmakerij zien waar het vlees wordt uitgebeend en de beroemde worstensoorten worden gemaakt. “Onze eigen worsten zijn belangrijk voor de slagerij, er worden 2-3 keer per week worsten gerookt.” In het kantoor staan de vele prijzen die Burggraaf heeft gewonnen met verschillende wedstrijden, vooral met diverse soorten worst.
De slagerij staat in een gezellige buurt al is het er in de loop der jaren iets minder levendig geworden. Kleine winkels verdwijnen en panden worden omgezet naar appartementen. Daniël ziet vooral de straat als eenheid, dit is waar contacten zijn en mensen elkaar ontmoeten. Daniël is lid van de ondernemingsvereniging, waarin winkeliers elkaar ondersteunen en dingen besproken kunnen worden.
Of er een vijfde generatie Burggraaf komt, dat gaan we vanzelf zien. Zijn dochter en drie zoons zijn regelmatig in de winkel te vinden en helpen met plezier mee, net als Daniël vroeger zelf ook deed. Door de kwaliteit en mooie eigengemaakte producten zal keurslagerij Burggraaf nog lang blijven bestaan. 
Back to Top